MCQ on World GK

1. Which of the following is largest river in the world?
(A). Nile River, North-East Africa.
(B). Yangtze River, China.
(C). Yellow River, China.
(D). Amazon River, South America.

Answer
D

2. What is the world’s largest lake of salt water?
(A). Huron, North America.
(B). Superiour, North America.
(C). Caspian Sea, Asia-Europe.
(D). Victoria, Africa.

Answer
C

3. The world’s largest country is
(A). China.
(B). America.
(C). India.
(D). Russia

Answer
D

4. Which is the longest river in the world?
(A). Nile.
(B). Mississippi.
(C). Amazon.
(D). Yangtze.

Answer
A

5. The world’s largest ocean is
(A). Pacific Ocean.
(B). Atlantic Ocean.
(C). Indian Ocean.
(D). Arctic Ocean.

Answer
A

6. The world’s deepest ocean is
(A). Pacific Ocean.
(B). Atlantic Ocean.
(C). Indian Ocean.
(D). Arctic Ocean.

Answer
A

7. The world’s Smallest Ocean is
(A). Pacific Ocean.
(B). Atlantic Ocean.
(C). Indian Ocean.
(D). Arctic Ocean.

Answer
D

8. Which is the largest waterfall in the world?
(A). Niagara Falls
(B). Angel Falls
(C). Victoria Falls
(D). Jog Falls

Answer
B

9. Which is the the lowest point on earth below sea level?
(A). Lake Assal
(B). Death Valley
(C). Dead Sea
(D). Salton Trough

Answer
C

10. The largest temple in the world is
(A). Angkor Wat Temple
(B). Karnak
(C). Borobudur
(D). Akshardham Temple

Answer
A

11. Which country has the lowest population?
(A). Greenland
(B). Vatican City
(C). Marshall Islands
(D). Palau

Answer
B

12. Which of the following is the highest railway station in the world?
(A). Grand Central Terminal.
(B). Tanggula Railway Station.
(C). Blackfriars Station.
(D). Kanazawa Station

Answer
B

13. Which is the world’s largest bird?
(A). Southern Cassowary
(B). Emu
(C). Ostrich
(D). Greater Rhea

Answer
C

14. Which of the following is smallest continent in the world?
(A). Australia
(B). Asia
(C). Antarctica
(D). North America

Answer
A

15. Which of the following is smallest continent in the world?
(A). Africa
(B). Europe
(C). Australia
(D). Asia

Answer
D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *