MCQ on World GK

Home


1. Which of the following is largest river in the world?
(A). Nile River, North-East Africa.
(B). Yangtze River, China.
(C). Yellow River, China.
(D). Amazon River, South America.

Answer

2. What is the world’s largest lake of salt water?
(A). Huron, North America.
(B). Superiour, North America.
(C). Caspian Sea, Asia-Europe.
(D). Victoria, Africa.

Answer

3. The world’s largest country is
(A). China.
(B). America.
(C). India.
(D). Russia

Answer

4. Which is the longest river in the world?
(A). Nile.
(B). Mississippi.
(C). Amazon.
(D). Yangtze.

Answer

5. The world’s largest ocean is
(A). Pacific Ocean.
(B). Atlantic Ocean.
(C). Indian Ocean.
(D). Arctic Ocean.

Answer

6. The world’s deepest ocean is
(A). Pacific Ocean.
(B). Atlantic Ocean.
(C). Indian Ocean.
(D). Arctic Ocean.

Answer

7. The world’s Smallest Ocean is
(A). Pacific Ocean.
(B). Atlantic Ocean.
(C). Indian Ocean.
(D). Arctic Ocean.

Answer

8. Which is the largest waterfall in the world?
(A). Niagara Falls
(B). Angel Falls
(C). Victoria Falls
(D). Jog Falls

Answer

9. Which is the the lowest point on earth below sea level?
(A). Lake Assal
(B). Death Valley
(C). Dead Sea
(D). Salton Trough

Answer

10. The largest temple in the world is
(A). Angkor Wat Temple
(B). Karnak
(C). Borobudur
(D). Akshardham Temple

Answer

11. Which country has the lowest population?
(A). Greenland
(B). Vatican City
(C). Marshall Islands
(D). Palau

Answer

12. Which of the following is the highest railway station in the world?
(A). Grand Central Terminal.
(B). Tanggula Railway Station.
(C). Blackfriars Station.
(D). Kanazawa Station

Answer

13. Which is the world’s largest bird?
(A). Southern Cassowary
(B). Emu
(C). Ostrich
(D). Greater Rhea

Answer

14. Which of the following is smallest continent in the world?
(A). Australia
(B). Asia
(C). Antarctica
(D). North America

Answer

15. Which of the following is smallest continent in the world?
(A). Africa
(B). Europe
(C). Australia
(D). Asia

Answer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *